انواع کمپرسور

انواع کمپرسور داکت اسپلیت

کمپرسور داکت اسپلیت چیست

کمپرسورها یکی از مهم ترین اجزا در سیستم های تهویه مطبوع هستند. وظیفه اصلی کمپرسور تولید سرما و انتقال سرمایش به محیط داخلی است. یکی دیگر از وظایف کمپرسور متراکم کردن و فشرده سازی گاز مبرد در سیکل تبرید تراکمی است. در سیستم های داکت اسپلیت یکی از اجزای اصلی، کمپرسورها هستند. به صورت روتین نصب و پیاده سازی کمپرسور در پنل و یونیت بیرونی دستگاه و داخل کندانسور اجرا می شود.
کمپرسورها یکی از گران ترین قطعات در دستگاه داکت اسپلیت هستند و در صورت بروز مشکل هزینه های سنگینی جهت تعمیر یا تعویض براورد می شود. بنابراین با توجه به اهمیت این دستگاه برای انتخاب تعمیرکار مناسب باید توجه داشته باشید.

البته خود شما تا حد زیادی میتوانید از دستگاه خود مراقبت کنید، اگر زمانی متوجه باد گرم از دستگاه شدید حتما به سرعت دستگاه را خاموش کنید و از رسیدن آسیب جدی به کمپرسور جلوگیری کنید.

انواع کمپرسور از لحاظ مصرف برق

• کمپرسور دور ثابت ( on/off )

کمپرسورهای دور ثابت از پر مصرف ترین کمپرسور های داکت اسپلیت هستند. به علت خاموش و روشن شدن های پی در پی این مدل، از مصرف برق بسیار بالایی برخوردار است. این مدل از کمپرسورها در ساختار سیستم های تهویه مطبوع معمولی و فاقد کیت اینورتر معمولا استفاده می شود. به علت مصرف بالای برق و هزینه بسیار بالا، استفاده از این کمپرسورها برای مناطق بسیار گرم که تعرفه برق کمتری دارند به صرفه می باشد.

در مقاله دیگری با عنوان راهنمای نصب داکت اسپلیت به طور کامل و تخصصی در مورد نحوه انتخاب و نصب داکت اسپلیت و اجزای آن توضیح داده شده است.

کمپرسور اینورتر

بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی و برق از ویژگی های مهم کمپرسورهای اینورتر است. بیشترین مصرف برق سیستم های تهویه مطبوع، در زمان استارت خوردن و شروع به کار کمپرسور است. البته این مدل به دلیل حساسیت برد به نوسانات کوچک برق در بعضی مواقع ایجاد مشکل می کند. ولی در مقابل کیفیت و بازدهی بالا و طول عمر مفید و بهینه دستگاه، از مشخصات بارز کمپرسورهای اینورتر محسوب می شود. قیمت این مدل از کمپرسور از مدل های دیگر بالاتر است.

کمپرسور داکت اسپلیت

انواع کمپرسور از لحاظ کارکرد

• کمپرسور روتاری

کمپرسور روتاری از تیغه هایی برخوردار است که چرخش 360 درجه که فشرده سازی و گردش ماده مبرد را به بهترین نحو انجام می دهد. کمپرسورهای روتاری مناسب استفاده در مناطق دارای رطوبت بالا مانند شمال و شمال غرب کشور می باشند. این مدل از کمپرسورها، در ظرفیت های ۲۴۰۰۰ و ۳۰۰۰۰ بیشترین کارایی را دارند. مصرف بهینه برق، در کمپرسورهای روتاری نسبت به اسکرال از برتری های این مدل است.

• کمپرسور اسکرال

کمپرسور اسکرال یا با نام دیگرش حلزونی ، از جدیدترین مدل های کمپرسور داکت اسپلیت است. در ساختار این کمپرسور یک مارپیچ ثابت و متحرک وجود دارد که به همین دلیل کمپرسور مارپیچی هم گفته می شود.
فرآیند متراکم سازی و فشرده سازی ماده مبرد در این مدل، به وسیله حرکت مارپیچ یا حلزون کمپرسور صورت می گیرد. بیشترین بازده کمپرسورها متعلق به مدل اسکرال است. و این مدل بیشتر برای داکت اسپلیت 24000 کاربرد دارد. عمر این مدل کمپرسور هم بسیار بالا است.

 

جدول مشخصات کمپرسور دستگاههای داکت اسپلیت اینورتر

(از ظرفیت های 24000btu/hr  تا  60000btu/hr)

قطعه  تولید  مدل / نوع اطلاعات فنی
موتور کمپرسور
( 24000
btu/hr )
Guangdong Meizhi
Compressor Ltd
ATM240D57U KP Supplied by DC
inverter, R410A
موتور کمپرسور
( 30000
btu/hr )
Guangdong Meizhi
Compressor Ltd
KTM240D43U KUA2 Supplied by DC
inverter, R410A
موتور کمپرسور
( 36000
btu/hr )
Guangdong Meizhi
Compressor Ltd
KTM240D57U KP Supplied by DC
inverter, R410A
موتور کمپرسور
( 48000 و 60000
btu/hr)
Guangdong Meizhi
Compressor Ltd
KTF400D66U MVA Supplied by DC
inverter, R410A

 

مقاله قبلی
راهنمای نصب داکت اسپلیت
مقاله بعدی
مزایا و معایب کمپرسور روتاری و کمپرسور اسکرال در صنعت تهویه مطبوع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

محصولات

keyboard_arrow_up